Monday, December 31, 2012

Kisah sambutan November & Disember! Aduhai....

Assalammualaikum sahabat,

Semakin bersawang laman blog Nini memandangkan asyik tak cukup masa untuk bercerita berkongsi rasa. Tipulah kalau Nini kata tak ada apa nak dikongsikan, sebaliknya banyak perkara yang manis dan pahit ingin disampaikan, cuma waktu benar-benar menjadi penghalangnya.

Kisah 1 - 8 November 2012
Nini mulakan kisah ini dengan Sambutan Hari Jadi putera hati, Kamal Izz Ziqry. Gambar-gambar di bawah memainkan peranan penting menceritakan detik tersebut. Masih teringat nyerinya 2 tahun yang lalu ketika bergelumang dengan kesakitan saat-saat menyambut kedatangan si cilik ini. Hari ini dia dah pandai dengan caranya, tak payahlah nak 'list out' apa yang dia dah boleh buat, sebab sama je dengan perkembangan anak-anak lain. Cuma dia ni pandai sikit mengambil hati dan gopoh bila buat sesuatu, selalu je ada adegan-adegan yang melucukan kami sekeluarga. Mulutnya memang sangat bising jika dibandingkan dengan 2 lagi saudaranya. Alahai anak, manalah mummy tak rindu bila berpisah walau seketika.

Gambar wajib - One Happy Family at home!!!

With cake walaupun tak nampak clear sangat!

Mummy, daddy n anak-anak tersayang.

 Birthday card 'handmade' by Farysh to Ziqry


Celebration at home with a small family reunion

 
Birthday cake 'horse' Ziqry - as per requested

Semoga diberkati Illahi hingga akhir waktu

Gambar wajib - One Happy Family at Home

With atuk, nenek, aki & wan

Family atuk & nenek

Cousins & friends


Thanks everyone for the lovely gifts & sedekah duit pada Ziq

Kisah 2 - 19 November 2012
Tanggal 19 November pula hari lahir adindaku, Ayu. Semakin dihambat usia semakin terlupa aku yang dia sudah berusia 21 tahun dan dah boleh menikah la orang kata. Sambutan diadakan di teratak syurgaku dan sambutan ringkas ini tetap diadakan walau waktu tidak mengizinkan memandangkan masing-masing sibuk dengan urusan duniawi. Namun begitu, tak pernah terlupa tarikh itu dan kewajipannya pasti akan disambut walau hanya dengan hantaran sebuah kek. Let's see what we have here.....


Juadah ringan mengiringi sambutan harijadi

Yummy!!! Choc cake with strawberry....sorang satu ler tu! yang lain tak merasa

Acu posing with cake...

Family photo tapi tak lengkap - without papa and thanks to photographer my dear Mr Kekasih


Kisah 3 - 27 November 2012
Sambutan Hari Lahir bertali arus bulan ini memandangkan hampir semua ahli dalam keluarga lahir pada bulan November, Disember dan Januari. Cuma adikku Siti Fareha sahaja yang menyambutnya pada Mac nanti. Sedikit makan-makan kecil yang di taja khas oleh Mr.Kekasih pada sambutan hari lahirku yang jatuh tanggal 27 November. Sudah meningkat usiaku dan seperti sambutan hari lahir ini tidak memberikan 'excitment' macam dulu-dulu. Nini lebih redha dengan makan bersama keluarga dan ingatan ikhlas dari Mr.Kekasih, cukup memadai. Apa tidaknya, tak terkejar nak buat sambutan hari lahir sendiri sedang dalam fikiran sibuk mengatur kisah anak-anak yang menantikan hari lahir mereka diingati dengan sambutan meriah. Bertuahnyalah anak-anak hari ini. Biarlah gambar ini menyambung ceritaku

One happy family at home - kudos to Amirul for taking this picture hehe

Senyuman manis anak-anak buat jiwa terubat


Cinta hati saya!!!!

Ciuman kasih anaknda buat bonda sentiasa kuat!!!!

Thanks for your lovely thought & gift! Much appreciated!!!


Wanita yang membawa saya lahir ke muka bumi dan membesarkan saya dengan penuh kasih dan sayang! Love you mama


Kisah 4 - 28 November 2012
Seperti ku khabarkan, 28 November pula adalah hari kelahiran putera sulungku Kamal Amirul Al-Farysh. Sudah menginjak ke usia 5 tahun ini dan pantas sebenarnya waktu berlalu meninggalkan momen-momen indah ketika dia masih kecil dan menyusuri hari kanak-kanaknya. Macam manalah nak fikirkan hari lahir sendiri sedangkan hari lahir anakanda betul-betul jatuh sebelah dengan hari lahirku. Pastinya sambutan dan kemeriahan untuknya didahulukan. Biarkanlah gambar ini terus bercerita. Oh ya, sambutan meriah dilakukan pada 1 Disember 2012...jeng jeng jeng... hari lahir bondaku!!!!


Superman's cake - Theme on that day!

One Happy Family at Home - Mr Kekasih wasnt around, ada company function!

Siti's family and they are so lovely!

Kalau tak berposing, memang tak sah kan hehehe


Papa, mama and 3 sons! Pening kepala kalau  semua buat hal hehehe

with their 2 lovely son

posing la kononnya tu....ok ok je lah haha

my present to him!

tq everyone who came with big present! does gave big smile to him

Peace ke apa tu ek?

Let's play scrabble after this!

Mommy's present to him! Hope he likes it

Big present comes from big papa in the house! hehehe


Kisah 5 - 1 Disember 2012
Dalam sibuk menghimpunkan hari lahir anak-anak, bulan ini merupakan satu-satunya bulan yang disusuri dengan pelbagai kek hampir setiap minggu. Kehadiran 1 Disember turut diangkat menjadikan usia bonda mencecah 53 tahun, tapi dari raut wajahnya hanya seperti 35 tahun. Aduhai awet muda bondaku. Acara tiup lilin bersilih ganti dan bermacam-macam jenis kek dibeli untuk setiap yang diraikan. Bondaku pula tidak mengharapkan kek di hari lahirnya dan aku menggantikan dengan hidangan kegemaran beliau. Bonda merupakan insan paling sibuk menyiapkan persiapan ulangtahun cucu pertama kesayangannya. Inilah resam manusia, dah bercucu mesti berhabis-habisan (hehe).


Mama's cake on her birthday!

My little gift to mama

Again....all were there but 2 men went missing hehehe (daddy ada function, papa sibuk sembang)


Here we goes, papa muncul di saat orang dah selesai ambil gambar hehe


Kisah 6 - 11 Disember 2012
Jeng jeng jeng, hari lahir Mr. Kekasih pula menjengah pada 11 Disember dan ianya disusuli dengan kejutan demi kejutan. Kali ini tidak pula ada majlis besar-besaran sebaliknya Nini menyediakan sendiri juadah 'steak' yang menjadi kegemaran Mr. Kekasih dan biarlah gambar ini menceritakannya. Usai makan malam ala-ala 'candle light dinner', Mr. Kekasih dikejutkan dengan kehadiran semua ahli keluargaku yang membawa kek dan sambutan diteruskan dengan keriuhan anak-anak serta keluargaku. Mr. Kekasih keletihan melayan tetamu dan hari diakhiri dengan senyuman ikhlasnya. Mari kita tonton gambar-gambar yang di rakam.


Alamak!!! reveal your age....it's ok right hahaha

Ganas betul nak potong kek macam tu

  
Ladies in the house!!!

Kudos to along for snapping the photo

Ala tomei tomei.....

Wishing you all the best in your life! I love you....chewahhhh romantika pulak

With little son!!! we both loves daddy very much

Small gift but big thought!

Chewah....siap belon2 bagai! Mummy yang tiup ok...


Begitulah kisah sepanjang bulan ini dan pasti akan ada tarikh menyusul lagi beberapa minggu dari hari ini dengan kehadiran ulangtahun hari lahir Ayahndaku yang jatuh pada 2 Januari. Belum terlakar sebarang perancangan tapi insyaALLAH kami tidak pernah gagal menyambutnya bersama. 

Kisah akan terus disusuli dengan kehadiran ulangtahun adindaku Amirul yang menyambutnya pada 8 Januari dan berterusan lagi pada 26 Januari dengan kelahiran kekandaku Maria dan berakhir seketika pada 28 Januari, ulangtahun anaknda bongsuku, Al-Fyrash.

Semua ini akan aku lakarkan di keluaran yang akan datang. Berpeluh kan?????? Bersusun sambutan hari lahir kami semua. Pendek kata kering poket di hujung tahun dengan sambutan setiap seorang mereka. InsyaALLAH, keringnya poket boleh dicari ganti namun kasih sayang yang terbina tak akan pernah ada galang ganti dan ia akan kekal abadi ke akhir hayat.

Sampai jumpa lagi..... 

No comments: